I haven't updated my blog in English in a long, long time, but since Verena invited me to join the celebration for the World Pasta Day, here I am. I wasn't aware there was such a thing as a WPD. Oh, well, since any excuse to eat pasta is more than welcome, there you have it.
Pappardelle with prosciutto and brocolli rabe
Pappardelle pasta
2 tablespoons extra-virgin olive oil
4 garlic cloves, flattened
1 medium onion, chopped
100 g thinly sliced prociutto, chopped
1 teaspoon fennel seeds, crushed
1/4 teaspoon dried crushed red pepper
1 large bunch broccoli rabe
1/2 cup pine nuts, toasted
1 cup freshly grated Parmegiano-Reggiano
Pre-cook broccoli rabe in the water that will be used for the pasta. Reserve. Start cooking pasta. In the meantime, heat oil in a skillet over medium-high heat. Add fennel seeds and then garlic. Cook, stirring frequently, until lightly golden. Mix in onion and sauté until translucent. Toss prosciutto and stir until it starts to shrink and/or brown. Add dried crushed red pepper, then pre-cooked broccoli rabe. Season to taste with salt and pepper. Drain pasta, reserving some of the cooking liquid. Combine pasta and broccoli rabe over low heat. If necessary, add reserved cooking liquid by tablespoonfuls to moisten. Sprinkle with cheese and pine nuts and serve.
Adapted from Bon Apettit
8 comments:
oi agadah ...
batatas suiças são febre aqui no brasil, pelo menos em curitiba hehehe com inúmeros restaurantes e inúmeras variações de recheio.
é simples e extremamente saborosa, mas exige bastante tempo para o preparo. como na dica que dei no meu blog, vc dá uma leve verventada nas batatas, sem casca, e deixa elas um tempão na geladeira. daí rala no ralo grosso. em uma frigideira, untada com manteiga, vc coloca um tanto da batata ralada até cobrir bem o fundo, coloca o recheio, e cobre com mais batata. com uma colher vc dá uma arredondada nela. e deixa ela lá fritando, sempre adicionando generosas colheradas de manteiga. vira do outro lado... e nessa brincadeira lá se vão pelo menos 20 minutos. é MUITO MUITO MUITO bom.. vc pode fazer por exemplo de carne com cheddar, carne seca, 4 queijos, salmão com brócolis... é só usar a criatividade.
Esta massa está fantástica , realmente para comer massa qualquer desculpa é boa, você está certa, bjinhos
É ninhua, meu rei!
Obrigado pela visita e congratulations pela pasta, hehehe.
Oi agdah, eu sou fã de massas mais leves como esta receita, aliás a tendencia é de utilizar molhos mais leves em detrimento aos molhos mais densos, ima imposição da cozinha fresh, em que eu concordo em muito!
Abraços e obrigado pela visita!
mauricio Tocci
http://melhordacozinha.blogspot
Nossa essa massa é tudo de bom.
Parabéns!
UAU!!!!!!!We want that!
A nice and simple and tasty looking pasta.
Que massa maravilhosa mulher!
Beijocas,
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